Page 68 - InWesterveld nr 10
P. 68
Fysiek en mentaal fit zijn Dit jaar heb ik na de sportvastkuur een En dat dus met heerlijke Mocht je ook geïnteresseerd zijn in
ketodieet gevolgd van 14 dagen. Een gerechten. Het effect van een gezondere levensstijl met even-
ketodieet staat ervoor dat je helemaal deze twee kuren van tueel een sportvastkuur of
Om met twee supermarkten en een horecazaak elke geen koolhydraten eet en dat je je totaal bijna 4 weken is een wil je ook eens een ketodieet van
dag scherp en alert te zijn is een grote uitdaging. voe-ding binnen 10 uur eet. Het is dus gewichtsafname van 14 dagen volgen om een nieuwe
Mijn slogan naar medewerkers is altijd: “We moeten het veel salade met olijfolie, vis, rood vlees 6 kilogram. Weer heerlijke levensstijl te ontwikkelen? Je mag
vandaag nog beter doen dan gisteren.” Om dit te kunnen gebakken in kokosolie, noten, avocado energie richting voorjaar! En natuurlijk altijd contact met mij
realiseren moet je dus elke dag scherp en alert zijn en dat en rood fruit. Deze ketokuur zorgt er ook het hardlopen gaat heerlijk. opnemen en ik zal je dan met mijn
kan alleen als je goed in je vel zit. Voor mezelf heb ik de weer voor dat je lichaam in de vetver- Ik kan het iedereen van harte coaches in contact brengen.
lat altijd hoog liggen. Ik wil gewoon het beste uit mezelf branding blijft. aanbevelen. Doede Simonides
halen, elke dag opnieuw. Coop Diever en Vledder
.
Na onze grote verbouwing van de supermarkt in 2011, was boodschappen Ontbijtgerecht
de balans tussen werk en privé ver te zoeken. En na het
overlijden van mijn beide ouders in die periode resulteerde Chia kokospudding
dat bij mij in een burn-out. Na drie maanden niet aan het Mijn favoriet tijdens dit keto-avontuur was een chia kokospudding.
werk geweest te zijn, kreeg ik langzaam weer zin en energie om dingen op te pakken. Deze kun je eten als ontbijt, maar kun je ook ‘s avonds als tussen-
doortje goed eten. Echt, het is een aanrader!
Sporten
Sporten heeft mij daar erg bij geholpen. Heerlijk ’s ochtends vroeg de hardloopkleding aan en hardlo- Bereidingswijze
pend genieten van de natuur, de roofvogels die je ziet gaan en de reeën die je tegenkomt. Het opkomen Ingrediënten 1. Mix de kokosmelk en chiazaad in een kom of glazen potje.
van de zon, maar ook het lopen in weer en wind. Het hardlopen vond ik zo leuk dat ik inmiddels een paar • 180 ml kokosmelk 2. Dek het af en zet het een nacht in de koelkast voor min. 4 uur.
marathons heb gelopen. En na deze marathons volgden er ook twee hele triatlons. Inmiddels sport ik dus • 15 g chiazaad 3. Serveer de chiazaadpudding met frambozen en kokosrasp.
ongeveer 4 à 5 keer per week. Dit sporten zorgt bij mij voor de juiste balans. Het levert energie op en ik • 100 g frambozen
voel me daar heerlijk bij. En op deze manier heb ik overdag de volledige focus op mijn bedrijven en ben ik • 1 el kokosrasp Tip: Voor een andere smaak kan je ook kaneel, cacaopoeder of
scherp en alert. Op deze manier haal ik het beste in mijzelf naar boven. vanille toevoegen.
Gezonde voeding
Om zowel mentaal als fysiek fit te zijn is sporten dus voor mij heel belangrijk, maar ook gezonde voeding.
We proberen elke dag zoveel mogelijk gezond te eten. En als we een dag eens patat of pizza hebben ge-
geten, volgt daarna altijd weer een gezonde maaltijd. Ik probeer ook elk jaar een periode in te passen met
een sportvastkuur. Dit is een kuur waarbij je 3 dagen voeding afbouwt, 3 dagen gaat sapvasten en 4 dagen
weer voeding opbouwt. Deze kuur zorgt ervoor dat je lichaam in de vetverbranding komt in plaats van in
de suikerverbranding. Het resultaat is dat je gemiddeld 5 kilo gewicht kwijtraakt en dat je sportprestatie Lunchgerecht boodschappen
toeneemt. En wat ook heel gaaf is met deze sportvastkuur: je voelt je weer als herboren.
Gevulde avocado met garnalen
Ingrediënten
Als lunch was mijn favoriet een gevulde
...als avocado met garnalen. Je weet niet wat je • ½ avocado
Doede Simonides loopt dagelijks een rondje hard. herboren meemaakt in je mond. Een ware smaak- • 100 g garnalen
explosie. Ook deze kun je prima ‘s avonds • 2 zure augurken
rond een uur of 20.30 uur nog eten. • 1 el citroensap
• 1 ½ el mayonaise
Bereidingswijze • 1 el dille
1. Halveer de avocado en verwijder de pit. • peper en zout
2. Verwijder voorzichtig het vruchtvlees, snijd dit in blokjes en doe het in een grote kom.
Fotografie: Inge Dijkinga, illustratie: Vera Vos 5. Maak een dressing door het citroensap, de mayonaise en de dille in een kommetje te mengen,
Gooi de schil van de avocado niet weg. Hier wordt straks de salade in geserveerd.
3. Doe de garnalen bij de avocado. Snijd deze eventueel in tweeën als je ze te groot vindt.
4. Snijd de augurken in kleine stukjes en doe deze bij de avocado en garnalen in de kom.
voeg deze toe aan de grote kom en meng het geheel.
6. Doe het mengsel in de schil van de avocado en voeg eventueel nog wat
peper en zout toe naar smaak.
68 In W esterveld In W esterveld 69