Page 65 - InWesterveld nr 10
P. 65

De trotse gezichten                                               Joery Weenink

                                                                  Zelfstandig werkend kok


                                                   ‘Het werk is hier zo gevarieerd, je raakt nooit uitgeleerd’
 In Havelte startten Abe Brouwer en Petra Schrijer drie jaar geleden een restaurant en hotel. Zonder
 horeca-ervaring stapten zij een nieuwe wereld binnen. LUDIEK is inmiddels een begrip aan het worden in   ‘Ik was twee jaar de horeca uit, maar ik miste de spanning, de drukte
 Havelte en omgeving. Samen met hun medewerkers maakten Abe en Petra van LUDIEK een uniek bedrijf   en de stress. Dus greep ik de kans om bij LUDIEK te werken met
 dat nét even anders is. Een bedrijf waar ze met z’n allen heel trots op kunnen zijn.   twee  handen  aan.  De  sfeer  is  heel  gemoedelijk,  we  hebben  een
                                               fijn team om in te werken. Overdag tijdens de voorbereidingen is
 InWesterveld Magazine sprak met de zeven vaste medewerkers van LUDIEK over hun werk bij dit ludieke   het gezellig, met grappen en grollen, ’s avonds ben je serieus bezig
 bedrijf.  Samen  met  Abe  en  Petra  en  de  andere  medewerkers  vormen  zij  een  hecht  team  dat  met  veel   en geef je gas om alles op tijd op tafel te krijgen. Die spanning en
 persoonlijke  aandacht  de  gasten  een  unieke  ervaring  geeft.  Wat  dat  unieke  is  en  hoe  dat  tot  stand  is   drukte vind ik heerlijk. Abe en Petra hebben het heel goed met hun
 gekomen lees je in hun verhalen. Je ervaart het zelf als je komt eten in het restaurant of overnachten in    medewerkers voor, we hebben zelfs airco in de keuken.’
 het hotel. Jouw verwachtingen overtreffen, dat is het ultieme doel van deze gezichten van LUDIEK.



 Ger Sprenkeler         Petra Weenink – de Vos

 Chef-kok                      Interieurverzorger


 ‘We willen het goed doen, heel goed’  ‘We kunnen hier alles tegen elkaar zeggen’

 ‘Er kan veel hier, dat is het mooie aan werken bij LUDIEK. Samen met  ‘Het is hier een grote familie. Je hebt veel inbreng in hoe je je werk kunt
 Thomas  ben  ik  vanaf  de  start  betrokken  bij  de  keuken.  Omdat   doen.  En  dat  is  heel  plezierig  werken.  Ik  begeleid  een  jongen  met  een
 Abe  en  Petra  geen  horeca-achtergrond  hebben,  hebben  we  veel   verstandelijke beperking, ook hij werkt hier met veel plezier. Het is mooi
 vakinhoudelijke inbreng. Zij brengen een goed ondernemerschap en   dat ze hem die kans geven hier te kunnen werken. In de zomer is het hier
 duidelijke organisatieskills in. Ik geef leiding aan tien mensen in de   enorm druk. Dan helpt iedereen elkaar, we pakken het sámen aan. Die goe-
 keuken, maar ik ben geen blèrende chef. We doen het met elkaar in   de sfeer, dat voelen de gasten ook. Op de beoordelingskaartjes in de ho-
 een goede sfeer. LUDIEK is net even anders dan anders. Zowel voor   telkamers zie ik vaak een 9 staan. Daar doen we het voor: tevreden gasten.’
 de  gasten  als  voor  de  medewerkers  blijft  het  daardoor  spannend,
 afwisselend en inspirerend. Wij krijgen daarin alle ruimte.’




 Thomas Alachouzos                                             Robert Jan van Setten


 Sous-chef                                                      Hoofd bediening - Sommelier


 ‘Het is hier alsof je in het buitenland bent’        ‘Onbaatzuchtigheid, dat is wat dit bedrijf typeert’

 ‘Ik ben “multiculti” opgegroeid in verschillende landen en kan echt   ‘Het  is  het  allerleukst:  meewerken  in  een  fris,  nieuw  bedrijf.  Van
 mijn culinaire ei kwijt in de keuken van LUDIEK. Bij het bedenken   niets iets maken. LUDIEK is inmiddels een begrip aan het worden. Dat
 van alle gerechten en menu’s vind ik het leuk om te spelen met   hebben we bereikt met veel enthousiasme en hard werken. Niet dat ik
 smaken uit verschillende landen en om klassieke gerechten op een   het gevoel heb hier hard te werken. De sfeer is hier zo goed dat je zelfs
 andere manier te brengen. Ons doel is de mensen echt te verrassen.   in stressvolle drukke tijden een ontspannen werksfeer ervaart. Het
 Eerder werkten we nog met een à la carte menukaart, inmiddels   verschil zit ‘m in Abe en Petra. Hun enthousiasme en ontspannenheid
 alleen met verrassingsmenu’s. Onze gasten hebben het vertrouwen   sijpelt door naar het hele team. Wat ik vaak mis in de horeca is hier
 dat  we  iets  smakelijks  op  tafel  zetten.  Daar  staat  LUDIEK  voor:   duidelijk aanwezig: onbaatzuchtigheid. Met veel respect voor elkaar,
 persoonlijk, verrassend en een goede prijs/kwaliteitverhouding.’  je kunt hier echt jezelf zijn. Het resultaat daarvan lees je ook terug in

 64  In W esterveld                           de recensies; de gasten voelen het ook.’                     65
                                                    In W esterveld
   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70