Page 64 - InWesterveld nr 10
P. 64
De trotse gezichten Joery Weenink
Zelfstandig werkend kok
‘Het werk is hier zo gevarieerd, je raakt nooit uitgeleerd’
In Havelte startten Abe Brouwer en Petra Schrijer drie jaar geleden een restaurant en hotel. Zonder
horeca-ervaring stapten zij een nieuwe wereld binnen. LUDIEK is inmiddels een begrip aan het worden in ‘Ik was twee jaar de horeca uit, maar ik miste de spanning, de drukte
Havelte en omgeving. Samen met hun medewerkers maakten Abe en Petra van LUDIEK een uniek bedrijf en de stress. Dus greep ik de kans om bij LUDIEK te werken met
dat nét even anders is. Een bedrijf waar ze met z’n allen heel trots op kunnen zijn. twee handen aan. De sfeer is heel gemoedelijk, we hebben een
fijn team om in te werken. Overdag tijdens de voorbereidingen is
InWesterveld Magazine sprak met de zeven vaste medewerkers van LUDIEK over hun werk bij dit ludieke het gezellig, met grappen en grollen, ’s avonds ben je serieus bezig
bedrijf. Samen met Abe en Petra en de andere medewerkers vormen zij een hecht team dat met veel en geef je gas om alles op tijd op tafel te krijgen. Die spanning en
persoonlijke aandacht de gasten een unieke ervaring geeft. Wat dat unieke is en hoe dat tot stand is drukte vind ik heerlijk. Abe en Petra hebben het heel goed met hun
gekomen lees je in hun verhalen. Je ervaart het zelf als je komt eten in het restaurant of overnachten in medewerkers voor, we hebben zelfs airco in de keuken.’
het hotel. Jouw verwachtingen overtreffen, dat is het ultieme doel van deze gezichten van LUDIEK.
Ger Sprenkeler Petra Weenink – de Vos
Chef-kok Interieurverzorger
‘We willen het goed doen, heel goed’ ‘We kunnen hier alles tegen elkaar zeggen’
‘Er kan veel hier, dat is het mooie aan werken bij LUDIEK. Samen met ‘Het is hier een grote familie. Je hebt veel inbreng in hoe je je werk kunt
Thomas ben ik vanaf de start betrokken bij de keuken. Omdat doen. En dat is heel plezierig werken. Ik begeleid een jongen met een
Abe en Petra geen horeca-achtergrond hebben, hebben we veel verstandelijke beperking, ook hij werkt hier met veel plezier. Het is mooi
vakinhoudelijke inbreng. Zij brengen een goed ondernemerschap en dat ze hem die kans geven hier te kunnen werken. In de zomer is het hier
duidelijke organisatieskills in. Ik geef leiding aan tien mensen in de enorm druk. Dan helpt iedereen elkaar, we pakken het sámen aan. Die goe-
keuken, maar ik ben geen blèrende chef. We doen het met elkaar in de sfeer, dat voelen de gasten ook. Op de beoordelingskaartjes in de ho-
een goede sfeer. LUDIEK is net even anders dan anders. Zowel voor telkamers zie ik vaak een 9 staan. Daar doen we het voor: tevreden gasten.’
de gasten als voor de medewerkers blijft het daardoor spannend,
afwisselend en inspirerend. Wij krijgen daarin alle ruimte.’
Thomas Alachouzos Robert Jan van Setten
Sous-chef Hoofd bediening - Sommelier
‘Het is hier alsof je in het buitenland bent’ ‘Onbaatzuchtigheid, dat is wat dit bedrijf typeert’
‘Ik ben “multiculti” opgegroeid in verschillende landen en kan echt ‘Het is het allerleukst: meewerken in een fris, nieuw bedrijf. Van
mijn culinaire ei kwijt in de keuken van LUDIEK. Bij het bedenken niets iets maken. LUDIEK is inmiddels een begrip aan het worden. Dat
van alle gerechten en menu’s vind ik het leuk om te spelen met hebben we bereikt met veel enthousiasme en hard werken. Niet dat ik
smaken uit verschillende landen en om klassieke gerechten op een het gevoel heb hier hard te werken. De sfeer is hier zo goed dat je zelfs
andere manier te brengen. Ons doel is de mensen echt te verrassen. in stressvolle drukke tijden een ontspannen werksfeer ervaart. Het
Eerder werkten we nog met een à la carte menukaart, inmiddels verschil zit ‘m in Abe en Petra. Hun enthousiasme en ontspannenheid
alleen met verrassingsmenu’s. Onze gasten hebben het vertrouwen sijpelt door naar het hele team. Wat ik vaak mis in de horeca is hier
dat we iets smakelijks op tafel zetten. Daar staat LUDIEK voor: duidelijk aanwezig: onbaatzuchtigheid. Met veel respect voor elkaar,
persoonlijk, verrassend en een goede prijs/kwaliteitverhouding.’ je kunt hier echt jezelf zijn. Het resultaat daarvan lees je ook terug in
64 In W esterveld de recensies; de gasten voelen het ook.’ 65
In W esterveld