Page 64 - InWesterveld nr 10
P. 64

De trotse gezichten                                                                                                                                                          Joery Weenink

                                                                                                                                                                                         Zelfstandig werkend kok


                                                                                                                                                                          ‘Het werk is hier zo gevarieerd, je raakt nooit uitgeleerd’
            In Havelte startten Abe Brouwer en Petra Schrijer drie jaar geleden een restaurant en hotel. Zonder
            horeca-ervaring stapten zij een nieuwe wereld binnen. LUDIEK is inmiddels een begrip aan het worden in                                                    ‘Ik was twee jaar de horeca uit, maar ik miste de spanning, de drukte
            Havelte en omgeving. Samen met hun medewerkers maakten Abe en Petra van LUDIEK een uniek bedrijf                                                          en de stress. Dus greep ik de kans om bij LUDIEK te werken met
            dat nét even anders is. Een bedrijf waar ze met z’n allen heel trots op kunnen zijn.                                                                      twee  handen  aan.  De  sfeer  is  heel  gemoedelijk,  we  hebben  een
                                                                                                                                                                      fijn team om in te werken. Overdag tijdens de voorbereidingen is
            InWesterveld Magazine sprak met de zeven vaste medewerkers van LUDIEK over hun werk bij dit ludieke                                                       het gezellig, met grappen en grollen, ’s avonds ben je serieus bezig
            bedrijf.  Samen  met  Abe  en  Petra  en  de  andere  medewerkers  vormen  zij  een  hecht  team  dat  met  veel                                          en geef je gas om alles op tijd op tafel te krijgen. Die spanning en
            persoonlijke  aandacht  de  gasten  een  unieke  ervaring  geeft.  Wat  dat  unieke  is  en  hoe  dat  tot  stand  is                                     drukte vind ik heerlijk. Abe en Petra hebben het heel goed met hun
            gekomen lees je in hun verhalen. Je ervaart het zelf als je komt eten in het restaurant of overnachten in                                                 medewerkers voor, we hebben zelfs airco in de keuken.’
            het hotel. Jouw verwachtingen overtreffen, dat is het ultieme doel van deze gezichten van LUDIEK.



                                                                        Ger Sprenkeler                                                         Petra Weenink – de Vos

                                                                             Chef-kok                                                                 Interieurverzorger


                                                                ‘We willen het goed doen, heel goed’                                       ‘We kunnen hier alles tegen elkaar zeggen’

                                                   ‘Er kan veel hier, dat is het mooie aan werken bij LUDIEK. Samen met       ‘Het is hier een grote familie. Je hebt veel inbreng in hoe je je werk kunt
                                                   Thomas  ben  ik  vanaf  de  start  betrokken  bij  de  keuken.  Omdat      doen.  En  dat  is  heel  plezierig  werken.  Ik  begeleid  een  jongen  met  een
                                                   Abe  en  Petra  geen  horeca-achtergrond  hebben,  hebben  we  veel        verstandelijke beperking, ook hij werkt hier met veel plezier. Het is mooi
                                                   vakinhoudelijke inbreng. Zij brengen een goed ondernemerschap en           dat ze hem die kans geven hier te kunnen werken. In de zomer is het hier
                                                   duidelijke organisatieskills in. Ik geef leiding aan tien mensen in de     enorm druk. Dan helpt iedereen elkaar, we pakken het sámen aan. Die goe-
                                                   keuken, maar ik ben geen blèrende chef. We doen het met elkaar in          de sfeer, dat voelen de gasten ook. Op de beoordelingskaartjes in de ho-
                                                   een goede sfeer. LUDIEK is net even anders dan anders. Zowel voor          telkamers zie ik vaak een 9 staan. Daar doen we het voor: tevreden gasten.’
                                                   de  gasten  als  voor  de  medewerkers  blijft  het  daardoor  spannend,
                                                   afwisselend en inspirerend. Wij krijgen daarin alle ruimte.’




                           Thomas Alachouzos                                                                                                                                          Robert Jan van Setten


                                    Sous-chef                                                                                                                                          Hoofd bediening - Sommelier


                     ‘Het is hier alsof je in het buitenland bent’                                                                                                           ‘Onbaatzuchtigheid, dat is wat dit bedrijf typeert’

           ‘Ik ben “multiculti” opgegroeid in verschillende landen en kan echt                                                                                       ‘Het  is  het  allerleukst:  meewerken  in  een  fris,  nieuw  bedrijf.  Van
           mijn culinaire ei kwijt in de keuken van LUDIEK. Bij het bedenken                                                                                         niets iets maken. LUDIEK is inmiddels een begrip aan het worden. Dat
           van alle gerechten en menu’s vind ik het leuk om te spelen met                                                                                            hebben we bereikt met veel enthousiasme en hard werken. Niet dat ik
           smaken uit verschillende landen en om klassieke gerechten op een                                                                                          het gevoel heb hier hard te werken. De sfeer is hier zo goed dat je zelfs
           andere manier te brengen. Ons doel is de mensen echt te verrassen.                                                                                        in stressvolle drukke tijden een ontspannen werksfeer ervaart. Het
           Eerder werkten we nog met een à la carte menukaart, inmiddels                                                                                             verschil zit ‘m in Abe en Petra. Hun enthousiasme en ontspannenheid
           alleen met verrassingsmenu’s. Onze gasten hebben het vertrouwen                                                                                           sijpelt door naar het hele team. Wat ik vaak mis in de horeca is hier
           dat  we  iets  smakelijks  op  tafel  zetten.  Daar  staat  LUDIEK  voor:                                                                                 duidelijk aanwezig: onbaatzuchtigheid. Met veel respect voor elkaar,
           persoonlijk, verrassend en een goede prijs/kwaliteitverhouding.’                                                                                          je kunt hier echt jezelf zijn. Het resultaat daarvan lees je ook terug in

            64                                         In W esterveld                                                                                                de recensies; de gasten voelen het ook.’                     65
                                                                                                                                                                           In W esterveld
   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69