Iedere maand op InWesterveld online: een gezond recept van Vitaliteits & Leefstijlcoach Monique Jongmans. Deze maand het heerlijke stoofrecept Shakshuka.
Shakshuka of Shakshouka vindt zijn oorsprong in de landen rond de Middellandse zee en kent heel veel variaties. Heel lekker als lunch of avondmaaltijd. Dit stoofrecept is gebaseerd op de Marokkaanse variant en is een complete maaltijd want het bevat eiwit, groente en gezond vet in de juiste verhouding. Als je niet op je gewicht hoeft te letten is het lekker om er Libanees platbrood of aardappelen bij te eten. De ingrediënten van dit recept zijn gebaseerd op 1 persoon.
Wat heb je nodig:
- ½ middelgrote fijngesneden rode ui
- 1 geperste knoflookteen
- ½ rode of gele paprika fijngesneden
- 3 grote champignons in plakjes
- 1 theelepel olijfolie
- Blikje tomatenblokjes 200 gr
- 3 middelgrote eieren
- Peper naar smaak
- 1 eetlepel gehakte verse koriander (of platte peterselie)
- Kruiden met: ½ theelepel komijn, ½ theelepel
- Cayennepeper, snufje paprika (verder kruiden naar smaak)
Wat moet je doen:
- Bak de knoflook, ui, champignons en paprika in de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag tot alles zacht is.
- Voeg de kruiden en de tomatenblokjes toe en laat een paar minuten sudderen.
- Maak met een lepel 3 holletjes in de saus en breek in ieder holletje 1 ei.
- Dek de pan af en laat zachtjes 8-10 minuten sudderen, of totdat de eieren de voor jou gewenste hardheid hebben bereikt.
- Maak af met zwarte peper en de verse gehakte koriander of platte peterselie (en kruid verder lekker naar smaak).