Iedere maand op InWesterveld online: een gezond recept van Vitaliteits & Leefstijlcoach Monique Jongmans. Deze maand malse biefstuk met gewokte groenten!
Biefstuk is de benaming voor mals spiervlees. Het vlees komt van kalveren en runderen en er zijn verschillende soorten. Bekende soorten zijn bijvoorbeeld de Wagyu en de Black Angus (onder andere lokaal verkrijgbaar bij Koeweide Angus Rund in Dwingeloo, red.). In combinatie met de gewokte groenten heb je al snel een heerlijk en makkelijke maaltijd op tafel staan.
Verantwoord voor een gezond dieet
Het recept malse biefstuk met gewokte groenten is op basis van één maaltijd.
Wat heb je nodig:
- 1 malse biefstuk (kogel of haas) handpalm grootte en dikte
- Gemengde groenten (half bord)
- 1 theelepel olijfolie
- Gehakte knoflook naar smaak
- ½ theelepel verse geraspte gember
- Zout, peper en kruiden naar smaak
Wat moet je doen:
- Gebruik een grillpan om de biefstuk te grillen.
- Peper en zout het vlees naar smaak.
- Roerbak de groenten met de olijfolie, knoflook en de gember (en voeg toe wat je nog meer lekker vindt).
- Leg de groenten op een borden de biefstuk er bovenop.
Voor de niet-lijners onder ons: Ook lekker met een frietje en een goede mayo.
Eet smakelijk!