Iedere maand op InWesterveld online: een gezond recept van Vitaliteits & Leefstijlcoach Monique Jongmans. Deze maand de smakelijke Kip & mango salsasaladewraps.
De Kip & mango salsasaladewraps zijn heerlijk gevulde wraps. Een wrap is een Engels woord voor wikkel, iets waarin je iets kunt oprollen. Het is een dunne hartige pannenkoek waarin vlees, vis, allerlei groenten en ingrediënten worden gerold. Het basisbestanddeel van een wrap is meestal mais-, of tarwemeel. Wraps zoals wij die kennen stammen waarschijnlijk af uit de Mexicaanse keuken.
Er zijn verschillende wraps die als basis kunnen worden gebruikt, zoals de burrito, enchilada, fajita en de welbekende tortilla. Het verschil tussen een wrap en een tortilla is dat wraps groter zijn. De kleinere tortilla’s zijn echt bedoeld om met de handen te eten. Wij gebruiken in dit gerecht sla als wrap, waardoor je minder koolhydraten binnen krijgt. Maar je kunt natuurlijk ook een kleine vorkorenwrap gebruiken.
Wrap van Romaine sla
Het kip & mango salsasaladewrapsrecept is voor twee personen.
Wat heb je nodig:
- 2 kipfilets of voor 2 pers. kippendij
- 2 krop baby Romaine sla om te gebruiken als wraps
- Je kunt ook kleine volkorenwraps gebruiken in plaats van Romaine sla.
Voor de salsa
- 1 avocado in blokjes
- ½ mango in blokjes
- ½ rode peper in flinterdunne ringetjes
- 1 middelgrote tomaat in blokjes
- ½ rode ui heel fijn gesneden
- ¼ komkommer in kleine blokjes
- sap van een ½ limoen
Wat moet je doen:
- Bereid de kip op je favoriete manier en kruid zoals jij het lekker vindt (bak in de oven of in een koekenpan) en laat daarna afkoelen.
- Doe alle salsa-ingrediënten in een kom en meng door elkaar.
- Snijd de afgekoelde kip in dunne plakjes.
- Maak nu wraps van een blad Romaine sla met daarop wat salsa en bovenop de kip.
Eet smakelijk!