Iedere maand op InWesterveld online: een gezond recept van Vitaliteits & Leefstijlcoach Monique Jongmans. Deze maand smakelijke eimuffins met spinazie en geitenkaas!
De eimuffins zijn heerlijk gevulde muffins met spinazie en geitenkaas. Een muffin is van oorsprong een zoet klein broodje of cakeje, vaak in een papieren vormpje. Maar het leent zich ook heel goed voor hartige varianten. Hierbij wordt er geen suiker aan het deeg toegevoegd, en worden de muffins gevuld met bijvoorbeeld groente. Muffins kun je eten bij het ontbijt of bij de thee en zijn ook lekker ook als tussendoortje.
Verantwoord voor een gezond dieet
Deze hartige variant is geheel glutenvrij en past daardoor in een verantwoord en gezond dieet. Door de eiwitten en groente zorgt het ook voor een langere verzadiging. Ook ideaal als gezonde snack dus! De ingrediënten zijn is op basis van zes kleine of vier grote muffins.
Wat heb je nodig:
- 4 eieren
- Lente-uitje in hele fijne ringetjes gesneden
- Klein handje baby spinazie
- Bettine blanc of fetakaas
- Siliconen muffin vorm of losse vormpjes zoals op de foto
- Peper, zout en kruiden naar smaak
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Kluts de eieren en doe er peper, zout en kruiden doorheen. Laat even staan zodat eventueel schuim weer oplost.
- Vet de muffin vormpjes een beetje in.
- Leg onderin de vormpjes wat spinazie en wat lente-ui, giet vervolgens het eiermengsel (zonder schuim) in de vormpjes. Vul ze tot 3/4 en leg er stukjes Bettine of feta bovenop.
- Bak de muffins 20 minuten in de oven en klaar!
Tip: vind je geitenkaas niet lekker? Kies dan voor witte kaas. Dat wordt gemaakt van koemelk. Dit recept is voor zes kleine of vier grote muffins. Wil je er twaalf? Verdubbel dan de hoeveelheid. Twee kleine muffins is één portie, lekker als snack en mee naar school.
Eet smakelijk!