Duurzame voedseltips

Duurzame voedseltips tegen voedselverspilling

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling organiseert van 7 tot en met 13 september 2021 de derde editie van de Verspillingsvrije Week. De Verspillingsvrije Week daagt heel Nederland uit om een week lang zo min mogelijk voedsel weg te gooien. De deelnemers van het papieren magazine geven een aantal duurzame voedseltips om voedselverspilling tegen te gaan

Heb je groenten met het loof er nog aan gekocht? Gooi dat dan vooral niet weg! Het loof van de meeste groenten is gewoon eetbaar en supergezond. Van bietenloof kun je bijvoorbeeld heerlijke soep maken en van wortelloof voedzame pesto. Internet staat vol met leuke recepten.
Marjolein Bakker, De Pluimerije    

Je pakt bij het boodschappen doen misschien graag producten achter uit het schap met de verste datum. Maar heb je dat echt voor alle boodschappen nodig? Pak voor wat je vandaag of morgen gebruikt gewoon de producten die vooraan staan, dan hoeven wij ze niet weg te gooien als ze over de datum gaan. Je helpt hiermee enorm om voedselverspilling tegen te gaan.
Doede Simonides, Coop Diever en Vledder

Rucola in bloei

Als je een paar groenteplanten in je tuin hebt staan dan kun je ervoor kiezen om er een paar door te laten schieten. De meeste groenten bloeien prachtig. Bloeiende rucola bijvoorbeeld is een blikvanger in je tuin en een echte bijentrekker. Na de bloei vormen planten zaad die je vervolgens zelf kunt oogsten voor het volgende teeltseizoen.
Marjolein Bakker, De Pluimerije  

Vries restjes eten in en maak een gezonde soep van kliekjes groente. Kijk regelmatig in de kast wat je nog in huis hebt om op te maken.
Merlijn Enserink, Grafisch Vormgever van een mooiere wereld

Too Good To Go

Producten met een korte houdbaarheidsdatum, groente met een plekje of gebroken koekjes kun je bij ons voor een aantrekkelijke prijs meenemen via de Too Good To Go-app. We hebben hiermee al voor duizenden euro’s aan voedsel gered dat anders in de kliko was terechtgekomen.
Doede Simonides, Coop Diever en Vledder

Meer tips vind je op Samen tegen voedselverspilling.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd