Iedere maand op InWesterveld online: een gezond recept van Vitaliteits & Leefstijlcoach Monique Jongmans. Deze maand Cheeky vegan cheesecake!
Deze keer een “gezonde” cheesecake. Er zitten geen dierlijke ingrediënten in, zodat bijna iedereen hem kan eten. De dadels en maple syrup (ook wel ahornsiroop of esdoornsiroop genoemd) zorgen voor de zoete toevoeging. Door het gebruik van de Cashewnoten (hierdoor is dit gerecht niet geschikt voor mensen met een noten allergie) en de kokosmelk boots je heel goed een roomkaas na. En de kokosolie maakt het dan tot een smeuïg geheel. Een heerlijke zomerse verwennerij! Geschikt om zo te eten of als nagerecht.
Verantwoord voor een gezond dieet
Wat heb je nodig?:
- Grote rechthoekige ovenschaal
- Keukenmachine
Ingrediënten bodem
- 200 gram gemengde noten
- 6 Medjool dadels
- 1 lepel kokosrasp
Ingrediënten toplaag
- 200 gram ongebrande cashewnoten (minimaal 2 uur geweekt in een kom met lauwwarm water)
- 100 ml kokosmelk
- 1 lepel kokosolie
- Sap van een halve limoen
- 1 lepel limoenrasp (biologische limoen)
- 1 hele mango in stukken
- 2 flinke handen verse blauwe bessen voor de garnering
Wat moet je doen:
Voor de bodem
- Neem een ronde vorm (22 cm doorsnee) en bedek die met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal tot alles lekker aan elkaar gaat kleven.
- Verdeel het over de hele bodem en druk het goed plat met een lepel of een onderkant van een glas.
Voor de toplaag
- Maak de keukenmachine schoon en doe de uitgelekte cashewnoten en kokosmelk in de keukenmachine. Mix totdat je een smeuïge pasta hebt.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en mix alles tot een egale massa.
- Giet de massa op de bodem en verspreid het met een lepel.
- Zet de vorm daarna 2-3 uur in de vriezer.
- Prak de blauwe bessen met een vork voor de helft plat en meng meteen eetlepel maple syrop.
- Haal de cake uit de vriezer en snijd hem in mooie punten.
- Giet voor het serveren wat van het blauwe bessenmengsel over de punten. Garneer ze nog met wat limoen- en kokosrasp en blaadjes verse munt.
Eet smakelijk!