Verbouwing PUUR in Diever

PUUR in Diever: een nieuw horecaconcept

met kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

De Tourist Info in Diever heeft tijdelijk haar deuren gesloten. Niet alleen omdat het toeristenseizoen voorbij is, maar ook om ruimte te bieden voor een flinke verbouwing. Wanneer in maart de deuren weer opengaan is het pand aan de Bosweg getransformeerd tot een eigentijdse eet- en drinkgelegenheid onder de naam PUUR in Diever.

Het toeristische informatiepunt zal vanaf maart zijn ondergebracht in een nieuw sociaal horecaconcept uit de koker van horecaondernemer Erik Tigelaar uit Diever. ‘Brasserie PUUR in Diever wordt een sociale onderneming waarbij mensen met een verstandelijke beperking hun talenten kunnen benutten. Maar ook andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier terecht om bijvoorbeeld te re-integreren,’ zegt Erik.

Maatschappelijk iets toevoegen

Voor Erik was het sociale aspect dé motivatie om dit bedrijf op te zetten in zijn eigen woonplaats. ‘Na jaren commerciële horecabedrijven te hebben geleid, was dit het juiste moment en de juiste plek om maatschappelijk iets toevoegen.’

Commerciële blik

De brasserie wordt geen sociale werkplaats, er moet ook geld verdiend worden. ‘We willen mensen niet alleen maar bezighouden,’ legt Erik uit. ‘Een commerciële blik is nodig om de brasserie tot een succes te maken. Dat maakt het bedrijf ook levensvatbaar. De brasserie zal zelfstandig draaien met professionals. De sociale werkplekken werken daarbij ondersteunend. Het is geen bezigheidstherapie, iedereen draagt een steentje bij aan dit mooie bedrijf en heeft daarmee een waardevolle plek in de maatschappij. In de opstartfase zal alles uiteraard eerst zijn plek moeten krijgen en gaan we structuur creëren. Daarna kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt instromen.’

Dagbesteding bij PUUR in Diever

Erik start PUUR in Diever samen met compagnon Stefan Blink uit Groningen die de dagelijkse leiding van de brasserie op zich zal nemen. Gelijktijdig met de verbouwing start ook de zoektocht naar medewerkers. Stefan: ‘Het personeel wordt een mix van mensen zonder en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het ontwikkelen en stimuleren van talent staat daarbij voor iedereen hoog in het vaandel. We hebben verschillende werkplekken voor deelnemers in de dagbesteding. Zij krijgen een ondersteunende rol voor de horeca waar de werkdruk minimaal is. We creëren een veilige omgeving waar we naar elkaar omkijken. Voor de inhoudelijke begeleiding werken we samen met Stichting Phusis. Daar worden de deelnemers ook ingeschreven.’

Vacatures allround horecamedewerkers

Naast de zoektocht naar deelnemers is Stefan ook op zoek naar medewerkers voor in de horeca. ‘We zoeken allround horecamedewerkers voor zowel bar, bediening als keuken. We hebben daarbij voorkeur voor mensen met een sociaal hart. Naast de werkzaamheden in de horeca gaan onze medewerkers namelijk ook met onze deelnemers samenwerken. We zoeken dus horecatoppers met een sterk sociaal karakter, maar ook zorgtoppers met affiniteit met de horeca kunnen reageren op onze vacatures.’

Opening in maart

Momenteel wordt het pand verbouwd. Medio februari verwachten Erik en Stefan te kunnen proefdraaien met de brasserie. ‘Voor iedereen die geïnteresseerd is organiseren we in februari een open dag waarbij we het pand kunnen laten zien en iedereen kunnen informeren over de bedoeling en mogelijkheden. Begin maart hopen we PUUR in Diever feestelijk te kunnen openen. We gaan eerst de horecaonderneming opstarten en alles een plek geven. Vervolgens kunnen de deelnemers van de dagbesteding langzaam instromen.’

Volg de ontwikkelingen op www.puurindiever.nl, Instagram en Facebook. Daar vind je ook meer informatie over de openstaande vacatures.

Dit is een gesponsord artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd